غذاهای نشاسته دار منبع اصلی کربوهیدرات هستند و نقش مهمی در رژیم غذایی سالم ایفا می کنند. غذاهای نشاسته دار مثل سیب زمینی، نان، برنج، ماکارانی و غلات باید بیش از یک سوم از غذایی که مصرف می کنیم را تشکیل می دهند. وقتی شما می توانید دانه های مختلف را بخورید یا سیب زمینی ها را همراه با پوست مصرف کنید تا قیبر بیشتری به دست آورید. باید غذاهای نشاسته دار را بخاطر خواص نشاسته برای سلامت بدن به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
غذاهای نشاسته دار منبع خوبی از انرژی و منبع اصلی مواد غذایی مختلف در رژیم غذایی ما می باشند. همچنین نشاسته دارای فیبر، کلسیم، آهن و ویتامینB است. برخی از افراد فکر می کنند که غذاهای نشاسته دار چاق کننده هستند اما آن ها دارای کالری کمی هستند. در این مطلب به بررسی خواص نشاسته خواهیم پرداخت.
تنها عملکرد نشاسته در رژیم غذایی تبدیل گلوکز به انرژی است. نشاسته در دهان انسان شروع به تجزیه می کند. وقتی مولکول های نشاسته توسط بزاق دهان احاطه می شود. وقتی شما می جوید، بزاق نشاسته را به کربوهیدرات های ساده تر به نام مالتوس تبدیل می کند. وقتی مالتوس وارد روده کوچک شما می شود، به شکل ساده تر خود که گلوکز می باشد تبدیل می شود. از این نقطه نظر، گلوکز بطور مستقیم از طریق دیواره های روده جذب جریان خون شما شده و به سلول های بدن، شامل سلول های ذهن انرژی می دهد.
پژوهش های اخیر نشان داده اند مصرف نشاسته همانند خاویار و شیر قادر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می باشد. رژیم غذایی دارای نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده که با مصرف زیاد گوشت قرمز رابطه دارد را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
اگر پوستی خشک، کدر و بی روح دارید می توانید از ماسک نشاسته و ماست استفاده کنید. استفاده از این ماسک باعث شفاف شدن، شادابی و لطافت پوست می شود. یکی از مهمترین خواص نشاسته همانند شیر شتر قابلیت چسبندگی آن است که باعث تمیزی پوست شده و جرم های پوست را از بین می برد. نشاسته همچنین قادر به درمان انواع جوش ها و آکنه می باشد. در طب سنتی از نشاسته به دلیل دارا بودن خواص ترمیمی برای درمان سوختگی پوست و بثورات نوزاد استفاده می شود. نشاسته همچنین دارای خواص تسکینی می باشد و باعث می شود این ماده غذایی مرهمی عالی برای تسکین درد آبله مرغان باشد. همچنین برای درمان سوختگی و عرق سوزی در کشاله ران و زیر بغل عالی می باشد.
یکی از مهمترین موارد در پیشگیری از بیماری های مزمن و بیماری های قلبی عروقی تغذیه است. به همین دلیل استفاده از مواد غذایی سالم و مقوی که منشا طبیعی داشته باشند می توانند علاوه بر اینکه کالری مورد نیاز بدن را تامین می کنند تاثیرات مفیدی روی سلامت بدن داشته باشند.
با توجه به خواص فراوان نشاسته مصرف این ماده غذایی بویژه در سه ماهه اول بارداری باعث ایجاد نقص لوله های عصبی و نخاعی می شود و به همین دلیل ممکن است باعث سقط جنین شود. به همین جهت از مصرف آن در دوران بارداری اکیدا خودداری کنید. شما دوستان عزیز و همراهان گرامی در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خواص دیگر مواد غذایی می توانید به بخش خواص مواد غذایی رجوع کنید.